Napa x YEPP

Luovia työpajoja maahanmuuttajanuorille!

Suomessa maahanmuuttajalasten riski pudota koulusta ja työvoiman ulkopuolelle on jopa 5-kertainen verrattuna syntyperäisiin suomalaislapsiin. He kärsivät myös useammin mielenterveysongelmista, ja kohtaavat haasteita koulutukseen hakeutuessaan, ja sosiaalisia suhteita luodessaan. 

YEPP ry (Youth educational performance program) on afrikkalaistaustainen yhdistys, joka perustettiin auttamaan maahanmuuttaja- ja pakolaisnuoria heidän koulu- ja sosiaalisessa elämässään. Kun YEPP ja NAPA kohtasivat, syntyivät taideklubit, joissa nuoret halutaan tutustuttaa taiteen ja käsillä tekemisen saloihin, sekä toimia myös yhdistävänä kätenä suomalaisten toimijoiden ja maahanmuuttajanuorten välillä. 

Tämä tärkeä yhteistyö päästiin aloittamaan Avek Creademo -ohjelman tuella! Kun lapsilta kysyttiin, millaiset taidetyöpajat heitä kiinnostaisivat, oli vastaus selvä: graffiti. Ensimmäinen työpaja järjestettiin tammikuussa 2024, Afaesin (Africans and African European Association) tiloissa Roihupellossa. Katso kuvat ensimmäisestä työpajasta täältä! Työpajat vetää graffititaiteilijat Antti Kalakivi ja Samuli Turunen. 

Yhteistyö Napa Schoolin ja YEPP ry:n välillä Avek Creademo -rahoituksen turvin on askel kohti nuorten maahanmuuttajien ja pakolaisten hyvinvoinnin tukemista sekä luovien alojen merkityksellistä hyödyntämistä yhteiskunnallisessa työssä. Seuraa meitä ja pysy kuulolla miten hankkeemme edistyy!

PSSST! Onko yrityksesi kiinnostunut sponsoroimaan tällaista yhteiskunnallisesti merkittävää toimintaa? Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan mahdollisuuksista!

Lue lisää YEPP ry:stä täältä: www.yepp.fi